Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΒΑΦΛΕΣ (10 ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ)

Βάφλες (10 μεσαίου μεγέθους)

Υλικά

* 175 γρ. βούτυρο ή βιτάμ ή φυτίνη λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
* 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
* 1 βανίλια
* 4 αυγά
* Λίγο αλάτι
* 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
* 200 γρ. αλεύρι
* 50 γρ. κορν φλέηκς ψιλοτριμμένα
* 1 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ





Αλλες συνταγές από την Διεθνής κουζίνα
* Διεθνής κουζίνα
* Γρήγορη ετοιμασία

Ετοιμασία

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο μίγμα.
2. Προθερμαίνουμε το ειδικό μηχάνημα για τις βάφλες (έχει στις πλάκες του βαθιά αυλάκια που διασταυρώνονται σε τετράγωνα ή σε καρδούλες).
3. Βάζουμε αρκετό από το μίγμα αλλά να μην καλύψει όλη την βάση της βαφλιέρας γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει.
4. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: