Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

Τας κεμπάπ

Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι
• 3 κρεμμύδια τριμμένα
• 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
• 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
• 700 γρ. ντομάτες τριμμένες
• 1/2 κούπα βούτυρο
• 1/2 κούπα λάδι
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Κύμινο
• Πατάτες
• Ρίγανη
• Αλάτι
• Πιπέρι



• Ελληνική κουζίνα


Ετοιμασία
1. Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε μία λεκάνη.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας τα βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος.
3. Ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι, σκεπάζουμε το φαγητό μας πρώτα με φέτες πατάτες και μετά με λαδόκολλα (την δένουμε γύρω από το σκεύος μας) και ψήνουμε στους 200°C για 2 1/2 ώρες περίπου.
4. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.