Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΚΡΕΠΑ

ΚΡΕΠΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

ΥΛΙΚΑ

• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 αυγά
• 1/2 λίτρο γάλα
• 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο αγελάδος (για τη ζύμη και το τηγάνι)
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κτσ ρούμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο για μία ώρα. Αν έχουμε υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν γρομπαλάκια, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Καίμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με βούτυρο κάθε δύο κρέπες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, το οποίο έχουμε τυλίξει με βαμβάκι. Σωρεύουμε τις κρέπες, τις οποίες κρατάμε σκεπασμένες με ένα υγρό πανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: