Σάλτσα με κάρυ
Υλικά
• 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 μήλο ξυσμένο στον τρίφτη κρεμμυδιών
• 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
• 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
• 1/2 ποτήρι του νερού πολτό ντομάτας
• 1/2 κιλό ζωμό κοτόπουλου (κύβο)
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ελληνική κουζίνα
Ετοιμασία
1. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
2. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε το ξυμένο μήλο και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό (ζεστό), τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
5. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου