Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σουφλέ Σοκολάτας
Μερίδες: 4 Θερμίδες: - ανά μερίδα Υλικά:
• 30 γρ. για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
• τους κρόκους χωριστά από τα ασπράδια από 6 ΑΥΓΑ
• 100 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
• 80 γρ. κομμένη σε κομμάτια σοκολάτα ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
• 30 γρ. (και λίγο επιπλέον για τη κρέμα) ΒΙΤΑΜ
• αρωματισμένo με λίγο τζίντζερ ή ποτό ΒΙΤΑΜ COMPLICE ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Τρόπος παρασκευής
1. Λιώνετε το Βιτάμ σε μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα κατά μέρος.
2. Χτυπάτε σε μπωλ τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Σε άλλο μπωλ χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα.
3. Λιώνετε τη σοκολάτα σε κατσαρόλα μπαιν - μαρί. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα με το μείγμα του αλευριού μαζί με το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε και προσθέτετε στο τέλος τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεχτικά.
4. Αλείφετε με λίγο Βιτάμ μικρά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και τα γεμίζετε λίγο παραπάνω από τη μέση με το μείγμα του σουφλέ (το μείγμα του σουφλέ πρέπει να φθάνει ως 2 εκ. κάτω από τα χείλη του σκεύους).
5. Ψήνετε το σουφλέ σε φούρνο προθερμασμένο στους 210 βαθμούς έως ότου φουσκώσουν τα σουφλέ για 40 ' περίπου. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με Βιτάμ Complice για ζαχαροπλαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: