Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΣΑΛΤΣΑ ΝΙΒΕΡΝΕΖ

Σάλτσα Νιβερνέζ

Υλικά
• 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 50 γρ. βούτυρο
• 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
• 1 ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
• 2 κρεμμυδάκια
• Μαϊντανό, θυμάρι, δάφνη(δεμένα σε δεματάκι)
• 2 κρόκους χτυπημένους
• Αλάτι
• Πιπέρι



• Γαλική κουζίνα


Ετοιμασία
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μία σκελίδα σκόρδου με το βούτυρο και τον μαϊντανό, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για λίγο.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρασί, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο το δεματάκι με τα χόρτα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
3. Μόλις τα υγρά μείνουν περίπου τα μισά, στραγγίζουμε το μίγμα μας, το βάζουμε σε μπαιν μαρί (με ζεστό νερό) προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: